Winkel open zaterdag van 10u tot 18u. 

De andere dagen op afspraak.

Opening uren
zaterdag van 10u tot 18u of op afspraak.

Facebook

Geschiedenis

Vader en zoon Tercelin werken samen als  antiquair in Bergen (Mons).  Hun zaak  bestaat sinds 1978 en in de loop der jaren  hebben ze  niet alleen een naam maar ook een  reputatie kunnen waarmaken.  Dankzij de kwaliteit en de authenticiteit van de voorwerpen die ze aanbieden bestaat er tussen hen en hun klanten een echte vertrouwensrelatie.

Benoît Tercelin de Joigny, jaargang 1952, studeerde schrijnwerkerij aan de befaamde “Saint Luc” school te Doornik het meubelwerk. Vervolgens startte hij zijn eigen zaak, eerst als restaurateur maar vrij vlug begon hij met de aan-en verkoop , op kleine schaal, van meubels, schilderijen en kunstvoorwerpen.  Reeds in 1985 kon hij het zich veroorloven een herenhuis in het centrum van Bergen te verwerven om zijn zaak er in onder te brengen.

Na verloop van tijd breidde hij zijn aanbod,  naast  meubelen en schilderijen, uit naar « l’art de la table » en het zilverwerk.  In 2004 komt zijn zoon Sébastien met hem samenwerken.  In 2008, als jubileum voor 30 jaren activiteit, richt hij zijn zaak naar de hedendaagse smaak en maakt haar nog aantrekkelijker.

Sébastien Tercelin de Joigny, jaargang 1983, kwam heel vroeg in de ban van antiek en mooie spullen.  Hij was nog geen 6 jaar oud en hij vergezelde reeds al zijn vader bij klanten of op antiekbeurzen.  Hij studeerde in Parijs aan het IESA (Institut d’Etudes Supérieures des Arts) en eindigde zijn studies in 2004 met  een thesis over de zilverkunstwerk in Mons gedurende de XVIIIde eeuw.  Iets later,  in 2010 schreef hij een nieuw werk : « le XVIIIe siècle à Mons : siècle d’or … et d’argent ».